全国新酒鑑評会金賞受賞。
山田錦を100%使用した純米大吟醸。(精米歩合40%)
山田錦の米本来の深い吟味があり、旨み十分な芳醇酒。
ほのかな吟醸香のただよう気品のある味です。
全日本新酒评价委员会金奖
100%使用了山田锦米的纯米大吟醸(精米步合 40%)
不仅能品尝到山田锦米带有的甘醇,它的香气更是值得细细品味的.
一款值得推荐,细腻香醇的好酒
The winner of the Gold Prize by The Japanese National Bureau’s Research Institute of Brewing.Using 100% signature Ymadanishiki rice with 40% polished rice ratio. This sake is rich and abundant in taste, highly aromatic.
福岡県産
———
日本酒度+3
酸度1.5
———
冷・常温向き
商品名 Product Name / 旭菊 純米大吟醸 ASAHIGIKU JYUNMAI DAIGINJYO-SHU
蔵元名 Brewery Name / 旭菊酒造株式会社 ASAHIGIKU-SHUZOU
酒類・特定名称 Category of Sake / 純米大吟醸酒 JYUNMAI DAIGINJYO-SHU
原材料 Ingredients / 米・米麴・水 Rice,Water, and Koji Mold
掛米品種 Steamed Rice / 福岡県産山田錦 100%使用 YAMADANISHIKI 100%
麴米品種 Koji Rice / 福岡県産山田錦 100% YAMADANISHIKI 100%
精米歩合(掛米) Rice Polishing Ratio(Steamed Rice) / 40%
精米歩合(麴米) Rice Polishing Ratio(Koji Rice) / 40%
酒母Starter Mash(Shubo) / 高温糖化 KOUONTOUKA
酒込水Brewing Water / 軟水 Soft water
酵母 Yeast / 協会9号 KYOUKAI #9
日本酒度 Sake Meter Value / +3
酸度 Acidity / 1.5
アミノ酸度 Amino Acids / 1.2
アルコール度数(℃) ALC 16.0度 / 16.0℃
貯蔵方法 Strage Method / 冷暗所(15℃以下) Cold and dark place(15℃ or less)